Д-р Узунова е лекарката, която първа разбира за ситуацията с размяната на

...
Д-р Узунова е лекарката, която първа разбира за ситуацията с размяната на
Коментари Харесай

Лекарка с нови разкрития за разменените бебета

Д-р Узунова е лекарката, която първа схваща за ситуацията с размяната на бебета, която раздруса страната. За пръв път в 20-годишния й опит й се постанова да разплете сходен случай.

В началото на декември лекар Узунова получава позвъняване от разтревожена майка. Родилката подозирала, че бебето, за което се грижи повече от два месеца - не е нейното дете.
-->
“Обади ми се пациентка извънредно блага и възпитана жена, която потърси помощ.Събира двете гривни и едвам в този момент вижда разнообразни номера. А аз по номера на тази гривничка - открих другата пациентка ”, описа за Нова телевизия доктор Донка Узунова, шеф на Неонатологично поделение в “Шейново ”.

Лекарката незабавно уведомява управлението на болничното заведение, че е допустимо две родилки да са се прибрали вкъщи - с непознати деца. Тя отива сама до дома на другата майка - Севда Михайлова.

“Покани ме момичето вътре, аз видях детенцето, видях по-голямото й детенце, видях изискванията вътре. Видях какъв брой добре се грижи тя за него. Влезе в защитна реакция, показа с мен, че съгласно нея това не е допустимо и в началото изрази предпочитание да пристигна за тест, след което повече не сме контактували ”, сподели още лекарката. 

Вчера, още преди резултатите от ДНК теста да са станали ясни, Севда Михайлова застана пред камерата на NOVA и съобщи, че неточност в гривничките й - няма. След инспекцията в болничното заведение и по данни на прокуратурата обаче излиза наяве тъкмо противоположното. Кой носи виновност? Това към момента не е ясно. 

Директорът на болница “Шейново ” - доктор Румен Велев, позволи, че грешката е на един човек и дефинира това като “недопустимо ”.

“Тези хора, които са съдействали или са направили тази неточност, ще бъдат осъдени ”, съобщи той.

Д-р Велев вижда съществени пропуски, които по думите му са позволени от всички по веригата.

“По време на целия престой нито една от майките не е обърнала внимание на размяната на гривничките, извънредно смущаващо е това, че при изписването двете гривники не са били сверени, което е в нашите протоколи ”, сподели Велев.  

“Когато слагаме гривничките на децата, ние сме най-малко 3-ма души, не работим сами. Затова имаме потребност от следствените органи ”, сподели доктор Узунова.

Ако бъдат открити процедурни нарушавания, шефът на болничното заведение съобщи, че е подготвен да подаде оставка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР